Inspiration
Grillet mørbrad i salat med sommerbær
Denne grillet mørbrad med salat og sommerbær er en frisk og lækker ret, perfekt til en sommeraften. Mørbraden grilles mens salaten med kartofler, blomkål og bær giver et farverigt og næringsrigt tilbehør. Top det hele med en cremet purløgsdressing for ekstra smag. En nem og velsmagende opskrift, der imponerer hele havebordet.
Tilberedning
Grillet mørbrad:
Krydr mørbraden med salt, peber og rosmarin. Brun mørbraden på grillen, og læg den derefter på indirekte varme og luk låget. Grill mørbraden i ca. 10 minutter – vend den undervejs. Mærkes den meget blød, skal den have lidt længere tid. Tag mørbraden af varmen, og lad den hvile ca. 10 minutter, inden den skæres i skiver.
Salat med sommerbær:
Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne, inden de skæres i skiver.
Skyl salat og spinat, og slyng dem tørre. Del blomkål i helt små buketter.
Skyl og nip bærrene. Halvér dem.
Purløgscreme:
Rør yoghurt med mayonnaise og hakket purløg og smag til med salt og peber.
Vend salater med kartofler, blomkål, bær og ærter. Fordel kødet i salaten, og dryp dressingen over inden servering. Top med dild.
Ingredienser
4 Personer
Grillet mørbrad
-
1 stor afpudset svinemørbrad ca. 400 g
-
½ g flagesalt
-
peber
-
2 tsk. tørret rosmarin
Salat med sommerbær
-
600 g nye, små kartofler
-
2 hjertesalat
-
100 g babysalat
-
½ blomkål
-
500 g sommerbær fx jordbær, hindbær og blåbær
-
200 g friskbælgede ærter
-
1 lille bundt dild
Purløgscreme
-
2 dl yoghurt naturel
-
2 spsk. mayonnaise
-
1 lille bundt purløg
-
½ tsk. flagesalt
-
peber