Inspiration
LÆKKER MORGEN-GRØD MED ÆBLE & KANEL
Velkommen til de kolde morgener, pakket ind i mørke – det perfekte tidspunkt for en hjertevarm skål havregrød! Havregryn er din bedste ven om morgenen.
De er fyldt med gode, langsomt fordøjelige kulhydrater, vitaminer og masser af fibre - og så smager de jo himmelsk. Prøv vores hyggelige opskrift på kanel æble havregrød, der er ren vintermorgenmadsmagi. Den varmer helt ind i sjælen og holder sulten fra døren helt til frokost med sin fine duo af fibre fra havregryn og sunde fedtstoffer fra valnødder.
Og med kun 344 kalorier per portion, passer den perfekt ind i en sund kostplan. Den tager under 10 minutter at svinge sammen, så du kan nemt gøre din morgen ekstra dejlig, selv på de travle dage. Lyst til at eksperimentere?
Prøv at skifte valnødderne ud med ristede mandler, eller giv din grød et lille pift med lidt ingefær eller muskatnød. Kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
- 40g havregryn
- ½ æble, revet
- 1 tsk kanel
- 150 ml letmælk (eller dit yndlings plantebaseret alternativ)
- 150 ml vand
- 1 tsk ahornsirup
- 10g valnødder
Sådan gør du
- Hæld havregryn, revet æble, mælk og kanel i en kasserolle og varm det op, så det simrer blidt.
- Lad havregrynene småkoge i 4–6 minutter, og rør rundt en gang imellem, så det bliver lækkert og cremet, og for at undgå, at det brænder på.
- Hvis grøden begynder at blive for tyk, så tilsæt lidt mere væske, så der er tid til, at æblet kan blive mørt.
- Top grøden med valnødder, ahornsirup og resten af det revne æble.
- Og for en ekstra kaneloplevelse, drys endnu et lille drys kanel på toppen før servering.
God fornøjelse og rigtig god morgen!