Gå til hovedindhold

Inspiration

Marokkansk Steaksalat

Salater har et uretfærdigt ry som et trist, smagløst måltid, der kun handler om kalorieunderskud, og det vil vi gerne ændre på. 

Lav en salat med de rigtige ingredienser, så den bliver til et lækkert måltid, der holder dig mæt i timevis. Tag for eksempel vores marokkanske steaksalat nedenfor – denne ret opfylder alle krav! Protein, komplekse kulhydrater, friske krydderurter og stærke krydderier giver et måltid, der glæder og nærer.

Vi har valgt oksekød som proteinkilde, da den har et højt indhold af jern, et vigtigt mineral, som vi skal have fra vores kost, da vores krop ikke kan producere det. Alle har brug for jern, men kvinder med månedlige cyklusser og teenagepiger har størst risiko for at lide af jernmangel. Denne opskrift indeholder over 50 % af en kvindes daglige jernbehov og dækker næsten hele mandens behov.

Vi har parret steaken med søde kartofler, kikærter, brune ris og quinoa for at give denne salat et stort boost af fibre, plus et udvalg af teksturer for at gøre hver mundfuld interessant samt et udvalg af grøntsager for at få endnu flere næringsstoffer.

Denne opskrift tager omkring 40 minutter fra start til slut og rækker til 4 personer. Den fungerer godt som frokost eller aftensmad og er et passende måltid efter træning takket være proteinet.

Ingredienser (Til 4 personer)

  • 400 g oksefilet
  • 200 g søde kartofler
  • 2 tsk paprika
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 125 g brune ris
  • 100 g quinoa
  • 150 tomater, i skiver
  • 250 g kikærter, afdryppet i en sigte
  • 150 g grønkål
  • 30 g rosiner
  • 20 g cashewnødder
  • Frisk mynte, finthakket
  • ½ lime, friskpresset
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader, tag derefter oksefileten ud af køleskabet, og lad den hvile i 20-30 minutter. Du kan krydre den efter behov.
  2. Mens kødet hviler, skæres de søde kartofler i små tern. Lad skrællen sidde på for at få ekstra fibre!
  3. Læg de søde kartoffelterninger på en bageplade, hæld kaloriefattig olie henover, krydr med paprika og chilipulver, og rist dem i ovnen i 30 minutter.
  4. Hvis du bruger ukogt quinoa og ris, skal du følge anvisningerne på pakken for at tilberede dem. Hvis du bruger pakker til mikrobølgeovn, skal de opvarmes lige før servering.
  5. Mens quinoa, ris og søde kartofler koger, kommes tomater, kikærter og grønkål i en stor skål sammen med rosiner og cashewnødder. Smag til med salt og peber, og tilsæt mynte og citronsaft.
  6. 10 minutter før quinoa, ris og søde kartofler er kogt, opvarmes en tsk. olivenolie på en pande, og når panden er varm, tilsættes kødet, der vendes hvert minut, indtil det er tilberedt som ønsket (typisk 8 min).
  7. Lad kødet hvile i et par minutter, mens du tilsætter den kogte quinoa, ris og søde kartofler til ingredienserne i salatskålen – bland godt.
  8. Fordel blandingen i portionsskåle, og læg skiver af oksefilet oven på.

Hvis du vil have flere ideer til sunde opskrifter, kan du tjekke opskriftssektionen under INSPIRATION her., som er fyldt med næringsrige og frem for alt velsmagende måltider, der kan hjælpe dig med at nå dine mål!