Inspiration
Opskrift på Teriyaki laks med nudler
Vores teriyaki laks med nudler er sticky, sød og lidt spicy. Her får du en ret med 36g protein, masser af grøntsager og sundt fedt fra laksen, der gør den til en velbalanceret og nærende del af din madplan.
Det er en helt enkel wok-ret med laks, der tager under 30 minutter at tilberede, hvilket gør den ideel til hurtige hverdagsmåltider og til meal prep. Du kan evt. nyde en portion til aftensmaden og gemme resten til frokost dagen efter.
Vi har brugt tørrede nudler til retten, da det er noget, de fleste har liggende i køkkenskabet, og så er de også lidt billigere. Men du kan sagtens erstatte dem med friske nudler, hvis du foretrækker det.
Nok til: 2 personer
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Ingredienser:
- 2 laksefileter
- 3 spsk. teriyaki sauce
- 1 løg, hakket
- 1 fed hvidløg, knust
- 100g broccolitoppe
- 1 gulerod, skrællet og skåret i tændstikstykker
- 2 bundter nudler
- 1 forårsløg skåret i tynde skiver
- 1/2 rød chili skåret i tynde skiver
- 1 tsk sorte sesamfrø
- Spray med fedtfattig olie
Fremgangsmåde:
1. Skær laksefileten i stykker og hæld 2 spsk. teriyaki sauce over og bland godt; lad det marinere i 30 minutter.
2. Kog nudlerne som anvist på pakken, hæld vandet fra og sæt dem til side.
3. Imens nudlerne koger, varmer du en pande op og sautérer løg og hvidløg i fedtfattig oliespray i 2-3 minutter, indtil de bliver bløde.
4. Tilføj broccoli og gulerod samt 1-2 spsk. vand og steg videre i yderligere 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er tilberedt. Tag dem af panden og sæt dem til side.
5. Tilføj laks til samme pande og steg i 4-5 minutter. Når laksen er gennemstegt, fjerner du den og sætter den til side sammen med grøntsagerne.
6. Hæld nudlerne på samme pande og hæld den resterende 1 spsk. teriyaki sauce over, rør godt rundt, så saucen fordeles jævnt i nudlerne.
7. Læg laks og grøntsager tilbage på panden og bland forsigtigt, indtil det er varmt.
8. Server retten pyntet med forårsløg, rød chili og sesamfrø.