Gå til hovedindhold

Inspiration

Salat-bowl med halloumi og kikærter

Vores salat-bowl med halloumi og kikærter er en farverig og mættende ret fyldt med protein, friske grøntsager og ernæringsrigtige ingredienser.   

Her får du glaseret halloumi, kikærter, avocado, spinat, hummus, gulerod, tomater og løg samlet i én lækker salat-bowl, der giver dig energi til at fortsætte træningen. 

Denne salat-bowl indeholder hele 26g protein per portion, så den hjælper dig ikke kun med at få dine daglige grøntsager, men også med at opfylde dit daglige proteinindtag.   

Bowlen er frisk og mættende, og perfekt til frokost eller nem aftensmad. Den er hurtig at lave og kan også indgå i din ugentlige måltidsforberedelse eller meal prep. 

 

Portionsstørrelse og tilberedningstid:   

Nok til: 2 personer   

Forberedelsestid: 5 minutter   

Tilberedningstid: 10 minutter   

 

Ingredienser: 

Kikærter:   

• 1 dåse kikærter, 200 g drænet vægt   

• 1 tsk karrypulver   

• ½ tsk paprika   

• Salt og peber efter smag   

• Oliespray   

Halloumi:   

• 100g halloumi, skåret i skiver   

• 2 tsk honning   

• Saften fra ¼ citron   

• ½ tsk chiliflager   

Salat:   

• 2 håndfulde spinat   

• ½ avocado, skåret i tern   

• 2 spsk hummus  

• 1 stor gulerod, revet   

• 2 store tomater, skåret i tern   

• 1 rødløg, fint skåret   

 

Fremgangsmåde:  

1. Forvarm ovnen til 200°C. Bland kikærter, karrypulver, paprika og salt i en skål, spray rigeligt med oliespray og bland det hele godt sammen.   

2. Fordel kikærterne jævnt på en bageplade med bagepapir.   

3. Rist dem i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Vend dem halvvejs. Alternativt kan de ristes i en airfryer ved 200° C i 15-20 minutter.   

4. Bland honning, citronsaft og chiliflager i en skål og vend halloumi-skiverne i blandingen.   

5. Varm en stegepande op over middel varme og spray den med oliespray.   

6. Læg halloumien på panden og hæld den resterende sauce over.   

7. Steg halloumien et par minutter på hver side, indtil den er gylden og sprød.   

8. Fordel salatblandingen på to tallerkener og læg kikærter og halloumi på toppen.   

 

Opbevaringstip:   

Lav 3-4 portioner som nem måltidsforberedelse eller meal prep. Holder sig i køleskabet i 3-4 dage. Opbevar hummus for sig selv, og tilsæt den først ved servering – det giver det bedste resultat.