Gå til hovedindhold

Inspiration

Shakshuka

Shakshuka er en utroligt alsidig ret – du kan bruge en bred vifte af grøntsager, krydderurter og krydderier for at give den dit personlige touch eller få brugt resterne fra køle- og køkkenskab.   

Du kan gå kreativt til værks ved at tilføje ekstra grøntsager, bønner. 

Det skønne ved shakshuka er, at du nemt kan tilpasse opskriften til dine smagspræferencer, så hvert måltid bliver helt unikt.   

 

Portionsstørrelse og tilberedningstid:   

Nok til: 2 personer   

Forberedelsestid: 5 minutter   

Tilberedningstid: 15 minutter   

 

Ingredienser:   

• 1 løg, hakket   

• 2 fed hvidløg, knust   

• 1 grøn peberfrugt, hakket   

• 1 tsk stødt koriander   

• 1 tsk paprika   

• ½ tsk spidskommen   

• ½ tsk chiliflager   

• 1 dåse hakkede tomater (400 g) 

• 1 dåse butterbeans, 200 g drænet vægt   

• 4 æg   

• Oliespray   

• Salt og peber efter smag  

 

Til servering:   

• Frisk persille, hakket   

• Friske korianderblade, hakket   

• 2 fuldkornspitabrød, ristet   

 

Fremgangsmåde:   

1. Varm oliespray op i en stor, dyb pande.   

2. Tilsæt løg og sautér, indtil de er bløde.   

3. Tilsæt hvidløg og grøn peber og steg videre i et minut.   

4. Drys krydderierne over og steg, indtil det hele er mørt.   

5. Tilsæt hakkede tomater og butterbeans til panden sammen med 50 ml vand. Dæk panden til og lad det hele simre i 6-8 minutter ved middel varme.   

6. Tilsæt yderligere 50 ml vand og rør rundt.   

7. Brug en ske til at lave 4 fordybninger i blandingen, og slå forsigtigt et æg ud i hver.   

8. Sænk varmen, dæk panden til, og lad det simre, indtil æggehviderne bliver faste.   

9. Når retten er færdig, pyntes den med persille og koriander og serveres med ristet pitabrød. 

 

Opbevaringstip:   

Lav to portioner som nem måltidsforberedelse. Lad retten køle helt af, før den sættes i køleskabet. Genopvarm retten i mikroovnen, så smager den frisklavet. Kan holde sig to dage i køleskabet.