Gå til hovedindhold

Inspiration

Sprød og sød chilikylling

Denne opskrift på sprød og sød chilikylling er nem at lave, sprængfyldt med smag og indeholder 43g protein per portion.   

Den perfekte kombination af sprødt, sødt og en smule spicy. De sprøde kyllingestykker kombineret med fuldkornsris er en sundere fortolkning af en takeaway-klassiker.   

Retten er ovenikøbet overraskende nem at lave, så den er både perfekt til måltidsforberedelse eller meal prep, og den ideelle løsning til hurtige hverdagsfrokoster eller middag med vennerne.   

Retten kan laves i både airfryer og ovn.  

 

Portionsstørrelse og tilberedningstid: 

Nok til: 2 personer   

Forberedelsestid: 10 minutter   

Tilberedningstid: 30 minutter   

 

Ingredienser:  

Til kyllingen:   

• 200 g kyllingebryst, skåret i tern   

• 2 spsk mel   

• 1 æg, pisket   

• 40 g panko-rasp   

• Oliespray   

Til chilisaucen:   

• ¼ tsk røde chiliflager   

• 10 ml vand   

• 30 ml hvidvinseddike   

• 2 spsk honning   

• ½ tsk hvidløg, knust   

• ½ tsk ingefær, knust   

• ¼ tsk Maizena   

Til servering:   

• 100 g fuldkornsris   

• 1 forårsløg, skåret i skiver   

• ½ tsk blandede sesamfrø   

• ½ rød chili, skåret i skiver (valgfrit) 

 

Fremgangsmåde:  

1. Bland alle ingredienser til chilisauce - undtagen Maizena - i en lille gryde, og bring det i kog.   

2. Skru ned for varmen, så blandingen simrer, og rør jævnligt i 5-6 minutter.   

3. Bland Maizena med 1 tsk vand, og tilsæt den til den søde chilisauce. Rør godt i 1 minut, indtil saucen tykner.   

4. Lad saucen køle af, og hæld den derefter i en lufttæt beholder og sæt den på køl.   

Tip: Lav en større portion sød chilisauce, når du alligevel er i gang. Den kan holde op til 1 måned i køleskabet.   

5. Gør tre skåle klar: En skål med mel, en med pisket æg og en med rasp.   

6. Dyp kyllingestykkerne først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Fjern overskydende rasp.   

7. Spray airfryer-kurven med oliespray og læg de panerede kyllingestykker i ét lag. Tilbered eventuelt kyllingestykkerne fordelt over flere omgange.   

8. Spray kyllingen med oliespray. Steg dem i airfryeren i 10 minutter ved 200°C, vend stykkerne og steg dem i yderligere 10 minutter, indtil de er sprøde udenpå og gennemstegte.   

9. Alternativt kan kyllingestykkerne lægges på en smurt bageplade og bages i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter.   

10. Hæld den søde chilisauce over kyllingestykkerne og vend dem, så de dækkes jævnt. Steg i yderligere 5 minutter, indtil de er klistrede.   

11. Kog fuldkornsrisene efter pakkens anvisning.   

12. Server kyllingestykkerne på en bund af ris, og pynt med forårsløg, sesamfrø og evt. rød chili.   

 

Opbevaringstip:   

Lav 3-4 portioner som nem måltidsforberedelse eller meal prep. Lad retten køle helt af, før den sættes i køleskabet. Genopvarm retten i mikroovn eller airfryer, så smager den frisklavet. Retten kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage.