Inspiration
Wraps med tandoori-kylling
Få lidt krydderier ind i din ugentlige madplan eller meal-prep med disse lækre wraps med tandoori-kylling. De er fulde af smag.
Wraps med tandoori-kylling er en sund og proteinholdig opskrift med hele 43 g protein per portion. Vores wraps er fyldt med mørt, marineret kyllingekød, cremet myntedressing og sød mangochutney.
Resultatet er en perfekt blanding af syrlige og livlige smagsnuancer, der giver et frisk og spændende nyt pust til din måltidsplan.
Uanset om du laver dem i din airfryer eller i ovnen, er disse wraps et hurtigt, lækkert og proteinrigt måltid til alle ugens dage.
Portionsstørrelse og tilberedningstid:
Nok til: 2 personer
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser:
Til kyllingen:
• 200 g kyllingebryst, skåret i tern
• 2 spsk græsk yoghurt eller skyr, max 2 % fedt eller lavere
• 1 tsk tomatpuré
• 1 fed hvidløg, knust
• 2 tsk tandoori karrypulver
• ½ tsk spidskommen
• 1 tsk koriander
• ½ tsk garam masala
• Salt og peber efter smag
• Saften fra ½ citron
Til myntedressing:
• 30 g græsk yoghurt eller skyr, max 2% fedt eller lavere
• 1 tsk myntesauce rørt sammen af hakket mynte, eddike og sukker
Til servering:
• 2 fladbrød
• 2 tsk mangochutney
• ¼ rødløg, skåret i skiver
• ¼ rød chili, skåret i skiver (valgfrit)
• Frisk koriander
Fremgangsmåde:
1. Bland kyllingebryst, yoghurt, tomatpuré, hvidløg og alle krydderier i en skål, og rør det godt sammen.
2. Spray airfryer-kurven med oliespray og læg kyllingestykkerne i et enkelt lag. Tilbered eventuelt kyllingen fordelt over flere portioner, hvis det kniber med pladsen.
3. Steg kyllingen i 15-18 minutter ved 200° C, og vend dem halvvejs, indtil de er gennemstegte og let brændte i kanterne.
4. Alternativt kan kyllingen lægges på en bageplade med smurt bagepapir og bages i ovnen ved 200° C i 20-25 minutter.
5. Mens kyllingen er i ovnen eller airfryeren blandes yoghurt og myntesauce.
6. Varm fladbrødene, smør dem med myntesauce og fyld med tandoori-kylling, rødløg, mangochutney, chili og frisk koriander.
7. Velbekomme!
Opbevaringstip:
Lav 3-4 portioner tandoori-kylling ad gangen som nem måltidsforberedelse eller meal prep. Lad kyllingen køle helt af, før du sætter den på køl. Genopvarm kyllingen i mikroovn eller airfryer, så smager de frisklavet. Hvis du serverer dem med ris, salat eller fladbrød, har du flere nemme og varierede frokostretter, du kan nyde i løbet af ugen. Holder sig 3-4 dage i køleskabet.