Gå til hovedindhold

Inspiration

Proteinrig Cobb-salat

Dagens menu er en proteinrig Cobb-salat, inspireret af den klassiske amerikanske Cobb salad, der kombinerer hakket salat, kylling, bacon, tomater, æg og cremet avocado.

Men hvor er blåskimmelosten, spørger du måske? Vi har givet vores opskrift på Cobb-salat en simpel twist, hvor vi udskifter blåskimmelostdressing med en fedtfattig sennepsvinaigrette. Vi lover, at det smager mindst lige så godt.

Salaten indeholder under 400 kalorier per portion, 47g protein og 3 af dine 5 styk grønt om dagen – og det gør den proteinrige Cobb-salat fantastisk at have i din ugentlige måltidsplan.

 

Nok til: 2 personer

Forberedelsestid: 10 minutter.

Tilberedningstid: 30 minutter.

 

Ingredienser

Til en proteinrig Cobb-salat skal du bruge:

  • 2 små kyllingebryster
  • 2 tykke skiver mager bacon
  • 2 æg, blødkogte
  • 2 håndfulde skåret romaine salat
  • 12 cherrytomater, skåret i skiver
  • ½ avocado skåret i tern
  • 1 spsk friskhakket purløg

 

Til dressingen skal du bruge:

  • 2 tsk skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 3 tsk olivenolie
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 2 tsk rødvinseddike

 

Fremgangsmåde:

Forvarm din ovn til 200°.

  1. Bland alle ingredienser til dressingen i en skål og rør godt sammen. Smag dressingen til og lad den køle ned i køleskabet, indtil den skal serveres.
  2. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad med 1 spsk vand og dæk dem løst med stanniol. Steg dem i ovnen i 20-25 minutter, eller alternativt kan du give dem 18-20 minutter i airfryeren ved 200°c i, indtil de er gennemstegt. Skær kyllingebrysterne i skiver, så de er klar til servering.
  3. Spray en pande med et par sprøjt fedtfattig olie og sæt den på over medium varme. Steg baconskiverne i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte og sprøde. Skær dem i tern, så de er klar til servering.
  4. Samtidig bringer du en gryde vand i kog og sænker forsigtigt dine æg ned i vandet med en ske. Lad dem simre i 6 minutter, så de bliver blødkogt. Tag dem op af gryden og læg dem i en skål med isvand for at køle af. Fjern skallen og skær dem i halve lige før servering.
  5. Put salaten i en skål, og læg derefter tomater, avocado, kylling, bacon og blødkogt æg oven på. Hæld salatdressingen over, drys med purløg og nyd dit måltid.

 

Tip: Hvis du foretrækker hårdkogte æg i din salat, skal du blot lade dine æg simre 2-3 minutter længere.

Denne salat er meget velegnet til måltidsforberedelse eller meal prep og kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage. Opbevar salat og dressing hver for sig, indtil du er klar til at spise – så får du det mest friske og sprøde måltid.